Primeur in Waddinxveen: Eerste stroopwafelmuur ter wereld geopend door Markus & Markus Stroopwafels!

Markus & Markus Stroopwafels is op 24 oktober 2020 gestart met de verkoop van verse stroopwafels uit een stroopwafelautomaat aan de Staringlaan in Waddinxveen. Waddinxveens burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis, groot stroopwafelfan,  had de eer om als eerste stroopwafels uit het automaat te kopen.

Broers Martin en Martijn Markus zien de vraag van particulieren en bedrijven in Waddinxveen en omgeving naar stroopwafels uit hun bakkerijwinkel sterk toenemen. De broers spelen hier handig op in door middel van het plaatsen van een stroopwafelautomaat. Op deze manier kunnen particulieren en bedrijven 24 uur per dag en 6 dagen per week (op zondag gesloten) verse stroopwafels kopen.

De naam Markus is onlosmakelijk verbonden met de stroopwafel. In 1965 begon opa Markus al met het bakken van de zogenaamde ‘siroopwafels’ (stroop is eigenlijk een verbastering van siroop) en in 1978 startten zijn zoons Jan en Leo Markus hun eigen stroopwafelbakkerij. Martin Markus nam in 2007 de leiding van de bakkerij over van zijn vader en oom en in 2019 trad ook zijn broer, Martijn Markus, toe tot het familiebedrijf. Markus & Markus bakt een ouderwets lekkere, met liefde bereide, verse stroopwafel voor de smaakbewuste consument.

De consument vindt steeds vaker de weg naar de bakkerijwinkel, die direct in de bakkerij gesitueerd is. ‘Met de huidige coronamaatregelen werd het steeds lastiger om de verkoop aan particulieren in de bakkerijwinkel te organiseren. We zijn om die reden al uitgeweken naar onze receptie. Het stroopwafelautomaat past goed bij een coronavrij verkooppunt, zonder concessies te hoeven doen aan onze versheid en kwaliteit’ aldus Martin Markus.

De opening van de stroopwafelautomaat afgelopen zaterdag was een groot succes. Mensen uit de wijde omgeving van Waddinxveen kwamen naar de bakkerij in Waddinxveen om voor het eerst gebruik te maken van de stroopwafelautomaat en te genieten van een gratis superwafel. ‘Nu kan ik ook ’s avonds en in het weekend nog langs voor jullie stroopwafels’ en ‘wat een uitvinding in deze tijd’ zijn veelgehoorde reacties van klanten.