Koop lokaal: Alleen samen komen we er doorheen

Ineens liepen er verrassend veel mensen binnen bij Witgoed Specialist Neeleman die graag een vrieskast wilde kopen. “Ze verzekerde me er allemaal van dat het niks te maken had met de gehamsterde boodschappen die moesten worden ingevroren. Dat was wel opvallend”, vertelt eigenaar Peter Koren.

Ook ten tijde van de coronacrisis geeft Peter graag advies over de aanschaf van koelkasten, vriezers, wassers en drogers en de andere huishoud artikelen die hij verkoopt. Het hamstergedrag keurt hij wel volledig af. “Dat is helemaal niet nodig, en zo houd je geen rekening met elkaar. Iedereen heeft te maken met deze situatie, dus we moeten er samen doorheen komen”, zegt hij.

In de dorpswinkel heeft Peter inmiddels de nodige maatregelen getroffen. Hij hanteert nu een deurbeleid waarbij slechts een beperkt aantal mensen tegelijk de winkel in mogen. Daarnaast roept hij klanten op om zoveel mogelijk alleen te komen en zo kort mogelijk in de winkel te blijven. Hierdoor kan een veilige afstand worden gewaarborgd en dit beperkt de contactmomenten, zo kan het coronavirus zich minder snel verspreiden.

Wat betreft de reparatieservice gaan de werkzaamheden gewoon door. De monteurs blijven nog steeds bij klanten thuis langsgaan. “Coronacrisis of niet, je wil nooit met een lekkende wasmachine of een kapotte koelkast thuis zitten”, zegt Peter. Hij wil daarbij klanten wel oproepen om de monteurs op een verantwoorde manier hun werk te laten doen. “Dus blijf op een veilige afstand. Het liefst werken ze in hun eigen ruimte waar tijdens de werkzaamheden even niemand komt.”

Op de website staan alle artikelen uitgebreid beschreven, en voor aanvullen advies staat Peter en zijn team de klanten graag te woord via de telefoon. “Dat is vaak heel goed te doen. We hebben van alles nog een ruimte voorraad, zelfs vrieskasten”, zegt hij. “Het is nu belangrijker dan ooit om de plaatselijke ondernemers te ondersteunen, zo houden we elkaar in stand.”

In samenwerking met www.hartvanwaddinxveen.nl