Sinterklaas is onderweg naar Waddinxveen!

Wanneer alles volgens plan verloopt legt de boot van Sint op zaterdag 16 november om 10.00 uur met hulp van het Zeekadettenkorps, de Waddinxveense reddingsbrigade en de Klimopgroep bij de Nesse in Waddinxveen aan. Hier zal burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis de goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen. Daarna volgt de toer langs de Waddinxveense winkelcentra. Speciaal voor kinderen met een glutenintolerantie heeft hoofdpiet, dat is de Piet die altijd dichtbij Sinterklaas te vinden is, glutenvrij strooigoed meegenomen.

De toer door Waddinxveen ziet er als volgt uit:
11.00 uur Zuidplashof
11.30 uur Ieplaan
13.00 uur Dorpstraat
13.30 uur Groensvoorde
14.00 uur Kon. Wilhelminaplein
14.30 uur Luifelbaan
14.50 uur Gouweplein – Marktstraat
15.00 uur opening slaapkamer van Sint
15.30 uur Gouweplein – Tussenzicht (tot 16.00 uur)

Vanwege de te verwachten drukte adviseert de organisator van de intocht, Ondernemers Platform Waddinxveen, iedereen om lopend of op de fiets naar de aankomst aan de Nesse te komen. Wie toch met de auto komt, parkeert die het beste op het terrein bij het nieuwe of oude gemeentehuis. Voor de veiligheid van het publiek is het niet toegestaan om de aankomst van Sinterklaas vanaf het talud van de Hefbrug te volgen.

De jaarlijkse Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen, Ondernemers Platform Waddinxveen.

[foto’s Stef Hoogendijk]