Koeienkunst project voor het goede doel in Winkelcentrum Gouweplein

In Winkelcentrum Gouweplein staat de komende maand in het teken van voorjaar & kunst. De komende tijd kunnen bezoekers op verschillende vrijdagen en zaterdagen een kunstenaar uit de regio aan het werk zien tijdens het Gouwe Koeienkunst project!
Een viertal kunstenaars uit de regio neemt de koeien de komende periode onder handen en tovert ze om tot ware kunstkoeien. In totaal worden er vier levensgrote koeien beschilderd. Op de volgende data zijn de kunstenaars in het winkelcentrum aan het werk:
– 31 maart & 1 april: Harry Galjé
– 7 & 8 april: Ingrid Sonnenberg
– 14 & 15 april: Jelle Verwerda
– 21 & 22 april: Annelies de Graaf

Koop een kunstkoe en steun stichting Hospice Waddinxveen!
Zodra de koe beschilderd is kan er via de website van het Gouweplein een bod worden uitgebracht. Er kan op een koe geboden worden vanaf € 300,-. Vervolgens kan er steeds per opbod van € 50,00 worden geboden op een koe. De hoogste bieder mag de koe op zaterdag 29 april officieel meenemen uit het centrum. De volledige opbrengst van het project wordt geschonken aan stichting Hospice Waddinxveen. Deze organisatie wil met dit bedrag een Hospice bouwen in Waddinxveen, een huis voor mensen met een levensverwachting van minder dan drie maanden. Mensen die ondanks de hulp van mantelzorgers niet thuis kunnen blijven en in alle rust en veiligheid willen sterven. Een Hospice biedt een huiselijke omgeving die gasten en naasten zich volledig eigen kunnen maken. Zo kunnen ze hun leven tot op het laatst op hun eigen manier leven, (bijna) net als thuis. Zie voor meer informatie: www.hospicewaddinxveen.nl.

Zaterdag 29 april wordt het kunstproject afgesloten met een kunstmarkt. Kunstenaars uit de regio zullen deze dag hun werk laten zien aan bezoekers van Winkelcentrum Gouweplein. Uiteraard richten de deelnemers aan het Koeienkunst project ook een kraam in om hun werk te presenteren. Tevens wordt bekend gemaakt wat de opbrengst van de veiling is en dit wordt middels een cheque geschonken aan Hospice Waddinxveen. Kijk voor meer informatie op: www.gouweplein.nl.

Winkelcentrum Gouweplein is het nieuwe centrum van Waddinxveen, en heeft met ruim 40 winkels een zeer compleet aanbod. Parkeren is de eerste 2 uur gratis.