Kinderen Groene Hart Ziekenhuis ontvangen knuffelbuddy

Afgelopen woensdag was het even feest voor de zieke kinderen in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ). Het ziekenhuis ontving voor alle kinderen op de kinderafdeling een knuffelbuddy uit handen van Kevin van der Lans, lid van de ledenraad van Rabobank Gouwestreek.
Eind 2016 plaatste de bank een wensboom in het Huis van Hoop in Waddinxveen. Bezoekers konden daarin een ‘wens voor een ander’ ophangen. De mooiste wens zou de bank in vervulling laten gaan. Marion de Heer wenste voor alle zieke kinderen van het GHZ een ’knuffelbuddy’ van het Buddyhuis in Waddinxveen. De Waddinxveense ledenraadsleden van Rabobank Gouwestreek vonden het moeilijk kiezen uit alle mooie en ontroerende wensen die werden opgehangen. Uiteindelijk koos zij ervoor om maar liefst vijf wensen te gaan vervullen, waaronder de wens van Marion. Woensdag was het zover; de knuffels werden in het GHZ uitgedeeld. Dit leverde natuurlijk veel blije gezichtjes op.
Het Buddyhuis Waddinxveen verkoopt de knuffels. De opbrengst van de verkoop van de olijke pinguïns gaat naar de Stichting Stophersentumoren.nl voor onderzoek naar hersenkanker.
Niet alleen Marion zag haar wens in vervulling aan. Ook Anneke Bodegom hing een wens in de boom. Op donderdag 23 maart vervulde Erik van Daalen, lid van de ledenraad van Rabobank Gouwestreek, haar wens: een groot koffiezetapparaat voor de Stichting Care for Family. Hoogstpersoonlijk bracht hij het apparaat bij de stichting. Natuurlijk dronk hij ook even een kop koffie mee. Om de week op donderdag komen meer dan 200 Waddinxveense gezinnen hun voedseltas ophalen bij de stichting. Zij staan lang in de rij. Om het wachten iets aangenamer te maken, kan hun nu een kop koffie of thee worden aangeboden.
De Stichting Care for Family biedt praktische hulp aan (kansarme) gezinnen en personen die in problemen zijn geraakt.